14 Nisan 2012 Cumartesi

Üniversitelerde faşist baskılar sürüyor...

Dokuz Eylül’de baskı ve soruşturma terörü

DEÜ’de ilerici ve devrimci öğrencilere yönelik baskılar açılan soruşturmalar ile sürüyor. Son olarak işçi düşmanı HUGO-BOSS şirketinin kariyer günlerine gelmesini protesto eden ve TKP’nin afişlerini yırtan polisleri engelleyen Ekim Gençliği okurlarına soruşturma açıldı. Ayrıca Hugo Boss protestosu nedeniyle bir DGH çalışanına da soruşturma açıldı.


Açılan iki farklı soruşturmada, “okulda izinsiz afiş asmak, izinli etkinliği engellemek, pankart açmak” gibi ifadelerle birlikte “öğretim görevlilerinin darp edildiği” yalanına yer verildiği görüldü.
Yine İİBF binası D blok içerisinde afişleme çalışması yapan devrimciler İİBF Fakülte Sekreteri tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak devrimcilerin kararlı tutumu Fakülte Sekreterini ve ÖGB’leri geri dönmek zorunda bıraktı.


Ege Üniversitesi’nde faşist baskılar

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı faşizan uygulamalarını arttırarak sürdürüyor. Her Pazartesi günü Dekanlık tarafından Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerine verilen “liderlik, yöneticilik” temalı kredisi olmayan, ders niteliği taşımayan eğitimlere katılan, orada zorunlu olarak bulunan öğrenciler bir de dekanlığın imzaları toplarken gerçekleştirdiği kargaşa nedeniyle yoklamada yok görünerek mağdur oldular.

Bu durum öğrenci temsilcisi tarafından Dekanlık’a iletilerek öğrencilerin mağduriyeti belirtildi. Bunun üzerine 28 Mart Çarşamba günü öğrenci temsilcisi dersten çıkarılarak bölüm başkanı Şebnem Tavman’ın odasına çağırıldı ve “Sen öğrencilerin avukatı mısın?”, “Çok fazla konuşuyorsun, sesini kıs!” gibi sözlere maruz kaldı.

Bölüm Başkanlığı, daha önce de bölümdeki çoğu öğrenciyi Facebook üzerinden takip edip, öğrencilerin kendi aralarındaki iletişim kanallarını kontrolü altına almıştı.

(Kurultay Fanzin Sayı 2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder