15 Nisan 2012 Pazar

Devrimci ADÜ Öğrencileri'nden kurultaya destek


Aydın'da bulunan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, 21 Nisan'da gerçekleştirilecek olan İzmir Öğrenci Kurultayı'na destek kararı alarak çalışmalara başladılar.

Devrimci ADÜ Öğrencileri'nin kurultaya çağrı metnini sunuyoruz:


Özgürlük ve gelecek için İzmir Öğrenci Kurultayı'na!

ADÜ öğrencileri; 


“Üniversiteler ticarethane, öğrenciler müşteri” algısıyla sömürülüyoruz. Harç adı altında alınan haraç paraları, akademisyenlere zenginlik, bize parasızlık getiren yaz okulları, bunlardan sadece birkaçıdır.
Sömürü her alanda karşımız çıkıyor, söz gelimi normalde bir aileye 200 TL'ye verilen ev, öğrencilere iki hatta üç katına kiralanabilmektedir. Bize zorla gücümüzün yetmediği pahalı kitaplar aldırılmaktadır. Öyle ki hocaların egolarına hizmet eden öğrenci köleler durumundayız. Düşünsenize öğrencileri sırf Rotring kalemi olmadığı için sınava almayan sözde bilim insanlarımız var.

Üniversitelerde bilinçli bir şekilde niteliksiz eğitim almaktayız. Asosyal, apolitik, düşünmeyen, tepkisiz, ilgisiz, bilgisiz öğrenciler yetiştiren bir eğitim sistemine sahibiz. Yani tam sistemin istediği gibi sorgulamayan esir hatta ezik bireyler yetiştirilmekte.

Bugün devlet kendisinden olmayanı baskı ve şiddetle terbiye etmeye, çalışmaktadır. Sermayenin saldırılarına karşı çıkanları, direnenleri önce soruşturmalara maruz bırakmakta, ardından aptalca nedenlerle hapishanelere tıkmaktadır. Yine emperyalist savaşlarla, faşist baskı ve terörle, siyasal gericilikle gençliğe çok yönlü bir geleceksizlik sunmaktadır.

Düzenin bize sunduğu geleceksizliğe karşı “Özgürlük ve gelecek için...” şiarıyla çalışmalarına başlanan İzmir Öğrenci Kurultayı tüm bu saldırılara karşı yürütülen anlamlı bir mücadele çabasıdır. Bizler de Devrimci ADÜ öğrencileri olarak bu çalışmayı destekliyor ve tüm ADÜ öğrencilerini kurultayda yer almaya çağırıyoruz.

Üniversiteleri ticarethane, öğrenciyi müşteri haline getiren, Bologna sürecine; eğitimin parası olanların satın alabildiği bir metaya dönüştürülmesine, yaşam boyu öğrenim adı altında köleleştirilmeye; öğrencileri sömüren, akademisyenleri para babasına çevren yaz okullarına, emperyalist savaşlara, faşist baskı ve teröre karşı omuz omuza mücadeleye, İzmir Öğrenci Kurultayı'na!

Unutmayın, “İnsan sadece konuştuklarından değil, aynı zamanda sustuklarından da sorumludur!”

Devrimci ADÜ Öğrencileri (DEV-ADÜ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder