14 Nisan 2012 Cumartesi

İzmir Öğrenci Kurultayı bildirisi!

Özgürlük ve gelecek için...

İzmir Öğrenci Kurultayı’nda buluşalım!

Bugün öğrenci gençlik çok yönlü bir abluka ile karşı karşıya. Neoliberal politikaların parçası olan Bologna süreci ile birlikte üniversitelerimiz tam anlamıyla birer ticarethaneye dönüştürülüyor. Eğitimin niteliği de bu kar-zarar hesabına dahil edilerek günden güne bilimsellikten uzaklaşıyor.

Harç paraları, yaz okulları, yetkin mühendislik, formasyon hakkının gaspı, medikoların kapatılması gibi onlarca başlığı bu ticarileşme saldırısı ile birlikte saymak mümkün.

Bu sorunlara karşı çıkanlar ise ya soruşturmalara maruz kalıyor, ya da polis ve yargı terörünün kurbanı oluyor. İlerici güçler sürekli olarak faşist baskı ve saldırganlıkla tehdit ediliyor. Cezaevleri tutklu öğrencilerle dolup taşıyor...

Özgürlüklerin kısıtlandığı ve sermayenin eğitime şekil verdiği okullarımızda sermaye ile işbirliği eğitimin ticarileşmesine ön ayak oluyor ve üniversiteleri herkesin okuyabileceği bir kurum olmaktan uzaklaştırıyor. Aldığı eğitimin niteliğini sorgulaması yasak edilmiş kitleler, bu eğitimin bedelini fazlasıyla ödemeye zorlanıyor. Burada bir gerçek önümüzde gün gibi duruyor; bu durumda parası olmayan eğitim hakkına sahip olamayacaktır. Oysa eğitim haktır ve satılamaz!

Ticari eğitimin yanı sıra emperyalist savaş hazırlıkları, ekonomik kriz, toplumsal gericilik gibi pek çok başlık da gençliği yakından ilgilendiriyor. Zira bu sistem artık bize işsizlik ve geleceksizlik dışında bir şey vaat edemiyor.

Tüm bu cendereye karşı bizler üniversite öğrencileri olarak “Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için” şiarıyla bir kurultay çalışması başlattık. Fakültelerimizde komiteler kurarak gençliği gündemlerine sahip çıkmaya ve mücadeleye çağırdık. 21 Nisan Cumartesi günü de sorunları ve çözümleri tartışmak için İzmir Öğrenci Kurultayı’nda buluşacağız. Özgürlüğüne ve geleceğine sahip çıkmak isteyen tüm öğrencileri kurultaya davet ediyoruz!


Kurultay Hazırlık Komiteleri





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder