19 Nisan 2012 Perşembe

DEÜ’de imzalar rektörlüğe gönderildi!

Özgürlük ve Gelecek için İzmir Öğrenci Kurultayı bileşenlerinden DEÜ İİBF Komitesi’nin örgütlemiş olduğu “Yaz Okulu Değil Bütünleme İstiyoruz!” şiarlı imza kampanyası dâhilinde toplanan imzalar, DEÜ Dokuzçeşmeler Kampüsü’nde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından rektörlüğe iletildi.

12.00’de Denge Cafe önünde toplanmaya başlayan öğrenciler, burada yapılan ajitasyon konuşmasının ardından sloganlarla yürüyüşe geçerek hazırlık binasının önüne geldiler. “Yaz okulu değil bütünleme istiyoruz!” ozalitinin taşındığı yürüyüşte “Susma haykır eğitim haktır!”, “Susma haykır bütünleme haktır!”, “Parasız eğitim parasız sağlık istiyoruz!” sloganları atıldı.


Daha sonra büyük çoğunluğu hazırlık öğrencisi olan kitleye dönük gerçekleştirilen ajitasyon konuşmasının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yaz okulu ticari eğitim saldırısının parçasıdır!

Yapılan açıklamada eğitimdeki ticarileşme anlatıldıktan sonra harç paraları, barınma, ulaşım, iletişim, kırtasiye masrafları, sağlık gibi temel yaşamsal hizmetlerin paralılaşması gibi sorunlardan bahsedildi. Açıklamada eğitim sisteminin sorunları anlatılarak şunlar söylendi:

“Eğitimin ticarileşmesi ile birlikte hazırlık öğrencileri 35 kişilik sınıflarda eğitim görmeye zorunlu bırakılırken, yurtlarda barınan öğrenciler 8-9 kişilik odalarda yaşamaya mecbur edilmekte, öğrenci işlerinden yaptığınız her işlem sonucunda ücret ödemeye zorlanmaktayız. Bu kapsamlı ticari saldırıları göğüsleyecek ekonomik gücü olmayan işçi- emekçi çocukları ise üniversite eğimi alamamakta ya da öğrencilik süreci içerisinde işçileşmektedirler.”

İİBF Komitesi tarafından yürütülen imza kampanyasının da içeriğinin anlatıldığı açıklamada yaz okulu uygulamasının ticari eğitim saldırısının dolaysız bir uzantısı olduğu belirtildi. Bu biçimde akademisyenlerin de tüccar haline getirildiği ve yaz okulu rantı üzerinden nemalanan bir kesimin ortaya çıktığı anlatıldı ve şunlar söylendi:

“Ayrıca yaz okulu uygulamasının içerisinde görev alan akademisyenler, yaz okulu süresince normal ders ücretlerinin üzerinde bir ücretle yaz okulunda ders verdikleri için çoğu zaman yaz okulu açılacak kadar öğrenciyi sınıfta bırakmakta ya da bırakabileceği zorlukta sınavlar gerçekleştirmektedir.”

İmza kampanyasına yönelik ÖTK, rektörlük ve polis eliyle yürütülen baskıların da teşhir edildiği basın açıklaması şu sözlerle son buldu:

“Bizler, tüm bu faşizan baskılara karşı mücadeleye bayrağını düşürmeden yolumuza devam edecek ve Özgürlük ve Gelecek için İzmir Öğrenci Kurultayı’nı en geniş katılım ile örgütleyeceğiz. Şimdi burada basın açıklamamızı sonlandırıyor ve iki temsilci arkadaşla beraber rektörlüğe imzaları teslim etmeye gidiyoruz.”

"Baskılar bizi yıldıramaz!"

Yaklaşık 1600 öğrencinin imza attığı kampanya, kampüste büyük bir kamuoyu yaratmış, tüccar zihniyetli akademisyenlerin anti-propaganda konusu haline getirilmiş, YÖK tarafından yönetilen ÖTK’lar tarafından terörize edilmeye çalışılmıştı. ÖTK’lar imza toplayan öğrencileri “illegal” ilan etmiş faşizan propaganda yaparak karalamaya çalışmıştı.

Yine birçok kurultay çalışanının evleri ve aileleri bir gün önce polis tarafından aranarak eyleme katılmama çağrısı yapıldı ve tehditler savruldu. Eylem günü de İzmir polisi ve ÖGB’lerin yoğun ablukasına rağmen açıklama gerçekleştirildi. Eylem süresince üniversite bünyesindeki Eğitim Sen üyeleri de alanda bulunarak eyleme destek verdi.

İzmir Öğrenci Kurultayı Hazırlık Komiteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder