8 Nisan 2012 Pazar

Öğrenci Kurultayı çalışmalarından


Kurultaya az bir zaman kala “Özgürlük ve Gelecek İçin İzmir Öğrenci Kurultayı” çalışmaları devam ediyor. Komiteler üzerinden yürütülen çalışmalar ile eş zamanlı olarak kurultayın İzmir yerel kamuoyuna mal edilmesi için yoğun çaba sarf ediliyor.

Kurultayın tüm İzmir kamuoyuna mal edilebilmesi amacıyla, kurultay bileşenleri tarafından kaleme alınan deklarasyon metni ile birlikte, İzmir’deki tüm sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları dolaşılarak, kurultaya destekçi olmaları talep edildi. Bu bağlamda yürütülen çalışmaların, önümüzdeki hafta tamamlanması planlanıyor.



İkinci sayısı için çalışmaları yürütülen Kurultay Fanzin'in Salı günü çıkartılması planlanıyor. Yazılar için iş bölümünün tamamlandığı fanzinde, eğitimin ticarileşmesi işlenecek ve aynı zamanda faşist baskı ve terörün uzantısı olan tutuklu öğrenciler gündemi ele alınacak.

Komitelerin faaliyetleri sınav haftasının başlamasıyla beraber daha düşük bir tempoda ilerlese de kaldığı yerden devam ediyor. Hazırlık komitesi fanzin çıkarma süreci ile uğraşırken, İİBF komitesi imza kampanyasını devam ettiriyor. Ege Üniversitesi’ndeki kurultay bileşenleri tarafından yürütülen Toplumsal Bellek Yoklaması fotoğraf sergisi ile afişleme çalışmaları ile kurultay çalışmaları devam ediyor.

Kurultay Hazırlık Komiteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder