14 Nisan 2012 Cumartesi

İzmir Öğrenci Kurultayı faaliyetleri hızlanarak sürüyor...


21 Nisan’da gerçekleşecek olan İzmir Öğrenci Kurultayı’nın çalışmalarına başlayalı 1 ayı geride bıraktık. Fanzinin ilk sayısından bu yana fakülte komitelerimiz toplantılarını alıp fakülte sorunları irdeledi.

Öğrencilerin gerçek sorunlarıyla karşılarına çıkmak ve çözüm sunmak için fakülte komitelerimiz önlerine değişik faaliyetler koydu. Hazırlanan yerel afişlerle öğrencilere seslenildi. Fanzinin yaygın dağıtımı gerçekleştirildi.


İİBF Komitesi; “Yaz okuluna hayır, bütünleme istiyoruz!” kampanyası ile öğrencilere merhaba dedi. İmza masası açan komite bileşenleri kısa süre içerisinde binlerce imza topladı. Kampanya bazılarını o kadar rahatsız etmiş olacak ki akademisyenler, ÖTK’lar kampanyayı karalamak için ellerinden geleni ardlarına koymadılar.

Hazırlık Komitesi ise Dokuz Çeşmeler Hazırlık Binasının önünde masa açarak faaliyetine başladı. Ders aralarında öğrencilerin dikkati çeken komite masası “nitelikli eğitim alıyor muyuz?” sorusunun üzerinden tartışmalar yürüttü. İlk günden 70’den fazla fanzin dağıtan komite hazırlık binasının temizlik sorunlarına da dikkat çekti. 29 Mart Perşembe günü ise bir toplantı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi’nde beraber masa açma kararı alan Fen ve Mühendislik Fakültesi Komiteleri faliyetlerine dikkat çekmesi için öğrencilere değişik argümanlarla gitti. “Aklın unutuşa karşı savaşı, insanlığın iktidara karşı savaşıdır” şiarlı resim sergisi açan kurultay çalışanları insanlık tarihi için önemli noktalara ve ülkemizdeki son olaylara dikkat çekmeye çalıştı. Sohbet edilen insanlar öğrenci kurultayına davet edildi.

Formasyon sorunu ve Yetkin Mühendislik üzerinden tartışmalar yürütülerek öğrencilerin bu durum hakkında bilgi sahibi olması sağlandı.

Komitelerin yerel çalışmalarının yanısıra kurultay organizasyonu için de çabalarımız sürüyor. Bu kapsamda başvurulan yerlerden Fuar Gençlik Tiyatrosu’ndan olumlu yanıt aldık ve kurultay yerini belirlemiş olduk. Yine kurumlardan destek almak için hazırlanan deklarasyon metni il genelindeki sendika ve çeşitli kurumlara sunuldu.

Kurultay Hazırlık Komiteleri
(Kurultay Fanzin Sayı 2)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder