18 Nisan 2012 Çarşamba

Kurultaya doğru çalışmalar hızlanıyor



İzmir Öğrenci Kurultayı’na sayılı günler kala çalışmalar da ivmelenerek sürüyor. Bir yandan kurultay bildiri ve fanzinleri dağıtılırken bir yandan da kurultay afişleri fakültelerde ve İzmir’in sokaklarında yaygın olarak kullanılıyor. Hazırlanan davetiyeler de birebir öğrencilere verilerek çağrı yapılıyor.

15 Nisan Pazar günü kurultay çalışmaları bildiri ve fanzin dağıtımı ile sürdü. İzmir’de gerçekleşiyor olan TÜYAP Kitap Fuarı girişinde dağıtım gerçekleştirildi. Havanın yağışlı olmasına rağmen 2 saat kadar süren dağıtım süresince çok sayıda bildiri ve fanzin katılımcılara ulaştırıldı. Ardından ise aynı akşam İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Grup Munzur konseri girişinde dağıtıma devam edildi.



17 Nisan Salı günü ise kurultay çalışanları toplu olarak afişe çıktı ve İzmir’in merkezi noktaları ve üniversite çevrelerine yaygın kurultay afişi yapıldı. Faaliyet sırasında Buca, Bornova, Konak ve Alsancak’ın yanı sıra Ege Üniversitesi içine de afişleme yapıldı. Yer yer polis tacizleri ile de karşılaşılan afişleme sırasında 800 kadar afiş kullanıldı.

Aynı gün DEÜ İİBF komitesi bir yandan da imza standı açarak “Yaz okulu değil bütünleme istiyoruz” kampanyasını çalışmaları yürüttü ve 19’unda yapılacak eyleme çağrı yaptı.

18 Nisan Çarşamba günü ise çalışmalar kampüslerde devam etti. saat 9.30’da Ege Üniversitesi Öğrenci Çarşısı’nda şiddetli yağışa ve fırtınaya rağmen kurultay masası açıldı. Kurultay çağrısının yapıldığı masanın arkasına "21 Nisan’da İzmir Öğrenci Kurultayı Toplanıyor!" şiarlı pankart ve kurultay afişleri asıldı. Ayrıca Öğrenci Çarşısı, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık binasına Kurultay çağrısının olduğu afişler yapıldı. Günün devamında masada öğrencilere kurultay anlatılıp anlamlı sohbetler gerçekleştirildi. Bildiri , fanzin ve davetiye dağıtımı yapıldı.

Dokuz Eylül’de ise sabah saatlerinde kurultay çağrı afişleri ve pankartı asılarak propaganda çalışmalarına başlandı. Ayrıca öğrencilerle tek tek konuşularak kurultaya ve Perşembe günü yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Akşam ise kurultay hazırlık komiteleri bileşenleri, kurultaya sunulacak tebliğleri tartışmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

Kurultay Hazırlık Komiteleri 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder