15 Nisan 2012 Pazar

DEÜ'de kurultay faaliyetleri hızlanarak sürüyor!

21 Nisan'da gerçekleştirilecek olan İzmir Öğrenci Kurultayı çalışmaları sınav haftası olmasına rağmen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bütün hızıyla sürüyor. Fanzinin 2. sayısı ile ivmelenen çalışmalar yeni araçlarla zenginleştirilerek öğrencilerin dikkati kurultaya çekiliyor.

Hazırlık Komitesi bu haftaki çalışmasında emperyalist savaş ve saldırganlığa dikkat çekti. Hazırlık binası önünde açılan kurultay masasından yaygın fanzin dağıtımı gerçekleştirildi. Yine “Emperyalistlerin Ortadoğu'daki demokrasi anlayışı” başlığıyla hazırlanan resim sergisi kampüste ilgiyle karşılandı.


İİBF Komitesi ise üç haftadır devam eden imza kampanyasına kurultayın yaklaşmasıyla beraber hız kazandırarak çalışmalarına devam etti. İlk hafta toplanan 500'den fazla imzadan sonra sınav haftasına rağmen 1000 kadar daha imza toplandı. Pek çok duyarlı öğrencinin masadan imza föylerini alıp bu çalışmayı sahiplenmesi "yaz okulu değil, bütünleme istiyoruz!" kampanyasının verimini de ortaya koydu. Kampanyanın öğrenciler üzerinde yarattığı anti-bologna duyarlılığı ilk hafta akademisyenleri rahatsız ederken şimdi de 'sözde' öğrenci temsilcisini rahatsız ettiği ve bu şahısın facebook üzerinden kurultay aktivistlerine saldırdığı görüldü. Sözde temsilci kurultay çalışanlarını “bölücü Terör Örgütün bire bir şehir kadrosu” olarak niteleyecek kadar pervasızlaşarak faşist yüzünü de gösterdi.

Kampüs içinde öğrenciler tarafından oluşturulan demokratik bir talebin bu derece faşist bir tavırla karşılanması son derece komiktir. İmza atan öğrencilerin ve gönülden destek olanların 'sözde' öğrenci temsilcisi olan bu faşisti dikkate almamaları yaptıkları anti-propagandanın sadece yazı ile sınırlı kalmasına neden olmuştur. Perşembe günü saat 12.00'da Denge Kafe önünde toplanarak imzalarını rektörlüğe götüreceğimiz kampanya, hem tüccar olan akademisyenlere hem bolognacılara hem de önemsenmeyi bile haketmeyen sözde temsilcilere bir cevap olacaktır.

İzmir Öğrenci Kurultayı DEÜ Hazırlık Komiteleri 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder